Amerikai oldalas, te is ragadszkodni fogsz hozzá (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Kemence, Sütőzacskó, Alufólia, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Uzsonna, Sörözés, borozás Hozzávalók 4 személyre:
A citrom és a narancs héját fazékba reszeljük. Beledobjuk, az egy fej, keresztben, félbe vágott fokhagymát, a szemes borsot és a szárított fűszereket. A 3-4 csontnyi darabokra vágott oldalast is az edénybe tesszük, majd leöntjük, annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön kb. egy órát főzzük. Ha a bordacsont kihúzható, a hús elkészült. A húsdarabokat hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a ketchupot, a citrusok kicsavart levét, a mézet, a Worcestershire szószt és a félretett, zúzott fokhagymát, és az őrölt borsot keverjük mártássá. A mártással kenjük be vastagon a húsokat és hagyjuk kissé rádermedni. Tegyük az oldalast sütőpapírral bélelt tepsibe, 180 fokos sütőben vagy alutálcán, grillrácsra dobva süssük, fóliával betakarva vagy rátett grillfedővel 20 percig. Majd a fedőt félretéve, 20 perc alatt a fóliát vagy a tetőt levéve, pirítsuk barnára. Salátával és ízlés szerinti körettel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||