Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mogyorós csirkecurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Sós, Csípős, Párolt, Hétköznapi vacsora
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg pörkölt, sós mogyoró 0 ? ? ? ? ?
4 teáskanál joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül belekeverjük a darált mogyorót.
Párolt barna rizzsel tálaljuk, a tetejére kanalazzunk kevés joghurtot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)