Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Sprotni saláta

A sprotnit lecsepegtetjük és félre tesszük, az olaját a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével sóval, borssal ízesítve öntetté keverjük. A vékony karikára vágott hagymát, a zellert, a kis kockára vágott paprikát, a ... tovább

Kapros marhatokány

Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ... tovább

Boros káposztasaláta

A megtisztított és vékonyra gyalult káposztát forrásban lévő, sós vízzel leforrázzuk. 3 perc múlva szűrjük le, mint a tésztát és csepegtessük le. Amíg hűl, keverjük habosra az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a ... tovább

Újburgonyás aprópecsenye

Az újburgonyát héjában, sós vízben előfőzzük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a falatnyira darabolt pulykamellet. Hirtelen átsütjük és kicsire véve a lángot, fedő alatt, puhára ... tovább

Ropogós sertéscsülök

A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé ... tovább

Kókuszos-tejberizses rétes

A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk ... tovább

Libazsíros pogácsa

A hozzávalókat gyúrjuk sima tésztává és hagyjuk kelni, fél órát. Nyújtsuk 1-2 cm vastagra és szaggassunk kb 3-4 cm-es köröket. Tegyük tepsibe a pogácsákat és kenjük meg egy tojás sárgájával elkevert tejszínnel. Langyos ... tovább

Csirkés-sajtos palacsintafelfújt

A húsféléket felkockázzuk, majd a bacont kiolvasztjuk és a zsírján a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a csirkét és a sonkát, közben zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon ... tovább

Gyümölcsrizs kisvadász módjára

A rizst 3 deci forrásban lévő, a sóval ízesített vízbe szórom, majd a lángot lekapcsolva, hagyom állni, amíg a vizet felszívja. A cukor felével és a vaníliás cukorral ízesítve, leöntöm a forrásban lévő tejjel és két percig ... tovább

Sonkás calzone avagy kenyérben sült sonka

Az összeszitált lisztet, sót, cukrot, élesztőt tegyük a kenyérsütőgépbe, öntsünk hozzá negyed liter langyos vizet és az olajat, majd tegyük dagasztó programra. Persze kézzel is összegyúrhatjuk és egy órát, meleg helyen, ... tovább