Gyümölcsrizs kisvadász módjára
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 doboz
mirelit erdeigyümölcs |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
15 dkg
carnaroli (rizottórizs) |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
3 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
8 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst 3 deci forrásban lévő, a sóval ízesített vízbe szórom, majd a lángot lekapcsolva, hagyom állni, amíg a vizet felszívja. A cukor felével és a vaníliás cukorral ízesítve, leöntöm a forrásban lévő tejjel és két percig forralva, konyharuhával letakarva, hagyom kihűlésig állni. Összeforgatom a cukor másik felével felvert, tejszín nagy részével, majd kelyhekbe rétegezem a gyümölcsökkel. A tejszín félretett részével díszítve tálalom. A tetejére gyümölcsdarabokkal és csokireszeléket teszek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)