Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sprotni saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz sprotni 0 ? ? ? ? ?
1 csomag bébispenót 0 ? ? ? ? ?
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sprotnit lecsepegtetjük és félre tesszük, az olaját a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével sóval, borssal ízesítve öntetté keverjük. A vékony karikára vágott hagymát, a zellert, a kis kockára vágott paprikát, a félbe-negyedekbe vágott paradicsomot, a bébispenótot és az összetört halhúst összeforgatjuk a reszelt sajtból, kifacsart citromléből, a hal olajából, sóval és borssal ízesített, jól elkevert öntettel.
Forró pirítóssal tálaljuk. Előételként vagy sörözés bevezetőjeként.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)