Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Szarvashúsos pástétom

Az apró kockára vágott szarvashúst elkeverjük a fűszerekkel, a só kivételével, majd leöntjük a borral. Egy éjszakán át, hideg helyen pihentetjük. A finomra vagdalt vöröshagymát, a gyengén megsütött baconnal összepirítjuk, majd ... tovább

Fahéjas sütőtökhab

A sütőtök súlya tisztítva, sütve értendő. A tököt megsütjük, majd kihűtjük. Botmixerrel alaposan összezúzzuk vagy szitán áttörjük. Belekeverjük a többi hozzávalót és habszifonba töltjük. Tálkákba spricceljük, a ... tovább

Szilvás rizsgombóc

A rizst csipetnyi sóval és 3 deci vízzel addig főzzük, amíg a levét elfövi, ekkor ráöntjük a tejet és, ha újra felforrt, a lángot eloltva, fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük bele a cukrot és két tojást. Ha a massza túl ... tovább

Baconos-zsályás pulykafonat

A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet ... tovább

Diós kalács

A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább

Sütőtökös-diós pite

A lisztet, a sóval, a vajjal és a cukorral morzsoljuk el , majd a 3 tojássárgájával és a tejföllel gyúrjuk tésztává. Fóliába tekerve, tartsuk hűtőben, egy órát. Vágjuk szét kétharmad-egyharmad arányban, majd a nagyobbik részt ... tovább

Zöldbabos csirkeragu

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzákeverjük a kockára darabolt csirkemellet és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, majd ... tovább

Narancsos tallér

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a tojást és a sót. Ezzel is habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a lisztet és gombócot formálva a tésztából hűtőbe ... tovább

Marcipánnal töltött barack

A marcipánt a reszelt csokoládéval és a pálinkával összegyúrjuk, majd akkor gömbökké formáljuk, hogy két kissé kilapított barack közé tehessük. Fogpiszkálóval összetűzzük és megmártjuk az előírás szerint felmelegített ... tovább

Puncsgolyók

A cukrot egy deci vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a szörpöt és a rumot, majd hozzáadjuk a vajat és a kakaót. Végül beledolgozzuk, a darált dióval összeforgatott, édes kekszből vagy piskótából készített ... tovább