Narancsos tallér
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
narancslekvár |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
17.5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a tojást és a sót. Ezzel is habosra keverjük. Hozzádolgozzuk a lisztet és gombócot formálva a tésztából hűtőbe tesszük, fél órára. Fél centi vastagra kinyújtjuk és kerek kiszóróval kiszaggatjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 10-12 perc alatt megsütjük. A kihűlt tallérok tetejét megkenjük a lekvárral és bevonjuk, az előírás szerint felolvasztott, csokoládéval.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)