Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Tojáskrémmel töltött zalahús

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a ... tovább

Tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és villával összetörjük. A finomra vágott hagymával, a vajjal, a tejföllel és a mustárral, ízlés szerint sózva, borsozva habosra keverjük. Pirított barnakenyérrel és ... tovább

Harcsacurry

A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy ... tovább

Szeletben sült tarja

A tarját, csonttal együtt, ujjnyi vastagra szeleteltetjük a hentessel. Kissé megütögetjük és a hártyáit átvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, oldalanként egy percig sütjük. Tepsibe tesszük, úgy, hogy a szeletek ... tovább

Vajaszsemle

Az élesztőt a meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk, majd hozzáadva a langyos vaj kétharmadát, a tojást és egy deci vizet habosra keverjük. A többi cukrot, a sót és a lisztet összeszitáljuk, majd a tejes ... tovább

Thai zöld curry paszta

A citromfű fásabb részét néhány ütéssel zúzzuk meg, a hagymát vágjuk négybe, a zöldfűszereket tépjük össze és a magokat mozsárban törjük meg. Az össze hozzávalót dobjuk turmixba és keverjük sima masszává. Annyi ... tovább

Thai sárga curry paszta

A citromfüvet és a hagymát vágjuk darabokra, a magokat törjük meg mozsárban, majd az összes hozzávalót dobjuk a turmixgép poharába. Keverés közben, annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű, sima masszát kapjunk. Ha gyerekek is ... tovább

Thai piros curry paszta

A citromfüvet és a hagymát vágjuk darabokra, a magokat törjük meg mozsárban, majd az összes hozzávalót dobjuk a turmixgép poharába. Keverés közben, annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű, sima masszát kapjunk. Ha gyerekek is ... tovább

Thai chili paszta (nam prik pao)

A felhevített repceolajban pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, de csak pároljuk és ne pirítsuk meg. Szűrőkanállal vegyük ki a párolt hagymát és turmixgépben dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Az olajba visszatéve a ... tovább

Vörös curry csirkéből

A csirkét bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk kockára. A fűszereket dobjuk turmixba és keverjük simára. Forgassuk össze a csirkehússal. Tegyük tepsibe és süssük 160 fokon, fóliával lefedve, háromnegyed órát. Adjuk hozzá, ... tovább