Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsacurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 kiskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
3 szem kardamom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál görögszéna mag 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy percig sütjük. Intenzív illata lesz. Ekkor hozzáadjuk a finomra metélt hagymát, a zúzott fokhagymát, a lime lereszelt héját és a szintén lereszelt gyömbért. Kevergetve süssük, két percig. Keverjük bele az apró kockára vágott paprikát és öntsük fel egy deci vízzel. Kis lángon, fedő alatt pároljuk öt percig. Adjuk hozzá a felkarikázott pórét és a vékonyra felszelt zellerszárat. Tovább kevergetve süssük zsírjára. Öntsük fel a kókusztejjel és adjuk hozzá a maradék curryt és a kurkumát. Ha újra felforrt, dobjuk bele a halkockákat és hat-hét perc alatt főzzük készre. Ekkor csavarjuk bele a lime levét és ízlés szerint sózzuk meg. Frissen tálaljuk.
Ha vendégeket várunk, készítsük el a szószt és a halat, csak, a vendégek érkezése előtt tegyük hozzá.
Adhatjuk párolt basmati rizzsel, de tortillába töltve is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)