Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Harcsás chilis bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Buli, Böjt, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 késhegynyi édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel összenyomkodott paradicsomkonzervvel, ízesítjük a chilivel és sóval. Enyhe sűrűsödésig forraljuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és a kukoricát, majd belekeverjük a kockára vágott harcsafilét. Pár perc alatt összefőzzük, de már ne kevergessük, hogy a hal ne törjön össze.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)