Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szeletben sült tarja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 125 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hideg téli napokra, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Alufólia, Húsfélék, Zöldség, Hideg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tarját, csonttal együtt, ujjnyi vastagra szeleteltetjük a hentessel. Kissé megütögetjük és a hártyáit átvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, oldalanként egy percig sütjük. Tepsibe tesszük, úgy, hogy a szeletek lehetőleg ne fedjék egymást. Mellédobáljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal, majd ráöntjük a sütőzsiradékot és egy deci vizet. A tepsit alufóliával lefedve, 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük, másfél órára. Ekkor a fóliát levéve, a hőfokot 180 fokra emelve a húst 20-25 perc alatt, süssük pirosra. Öt percenként locsoljuk meg a szaftjával.
Párolt káposzta és sült burgonya illik hozzá.
Hidegen, friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)