Szeletben sült tarja
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
80 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tarját, csonttal együtt, ujjnyi vastagra szeleteltetjük a hentessel. Kissé megütögetjük és a hártyáit átvágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, oldalanként egy percig sütjük. Tepsibe tesszük, úgy, hogy a szeletek lehetőleg ne fedjék egymást. Mellédobáljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal, majd ráöntjük a sütőzsiradékot és egy deci vizet. A tepsit alufóliával lefedve, 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük, másfél órára. Ekkor a fóliát levéve, a hőfokot 180 fokra emelve a húst 20-25 perc alatt, süssük pirosra. Öt percenként locsoljuk meg a szaftjával.
Párolt káposzta és sült burgonya illik hozzá.
Hidegen, friss, puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)