Egyben sült tarja szalonnával és uborkával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 db
ecetes uborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 kg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tarját hosszában, ujjnyi távolságban, majdnem teljesen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, úgy, hogy a vágatokba is jusson. A vágatokat bekenjük a zúzott fokhagymával és beléjük fektetjük a baconszeleteket és a hosszában vékony szeletekre vágott uborkát. A húst konyhai zsineggel, több helyen körbekötjük, majd a felhevített zsírban, minden oldalán barnára sütjük. Tepsibe tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot és a bort. Alufóliával szorosan lefedve, 140 fokra előmelegített sütőben, másfél órát pároljuk, majd a fóliát levéve, a hőt 200 fokra emelve, bő negyed óra alatt, a tetejét ropogósra sütjük. Szeletelés előtt, fóliával letakarva, tíz percig pihentessük.
A zsineget lebontva, centi vastagra szeletelve tálaljuk.
Köretnek fóliában sült burgonyát és salátát adhatunk. Hidegen, friss kenyérrel is finom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)