Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Thai chili paszta (nam prik pao)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek, Csípős, Sós, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 teáskanál tamarind paszta 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál garnéla paszta 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál chilipor 0 0 0 0 0 0
2 db gyöngyhagyma ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1/2 dl repceolaj 884 0 99.8 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített repceolajban pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, de csak pároljuk és ne pirítsuk meg. Szűrőkanállal vegyük ki a párolt hagymát és turmixgépben dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Az olajba visszatéve a masszát csendes tűzön kezdjük el főzni, ha túl sűrű lenne kevés víz hozzáadásával hígítsuk.
Üvegben sokáig eláll.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)