Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Töltött karalábé

A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarva, a darált borjúcombbal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összedolgozzuk. A megtisztított karalábékat kivájjuk és a húsmasszát beletöltjük. A karalábédarabokat a ... tovább

Kaviáros blincsiki

A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább

Pásztortarhonya csirkemellel

Két evőkanál olajon, pirítsuk meg, az apróra vágott hagymát. Süssük át rajta, a kis kockára vágott csirkemellet, majd ha mindenhol kifehéredett, adjuk hozzá a felszeletelt kolbászt. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, keverjük ... tovább

Csirkesaláta maradékból

A megmaradt sült csirke és főtt burgonya felhasználásával finom könnyű vacsora készülhet. A kicsontozott csirkét és a burgonyát vágjuk kockára. A majonézből, a kefírből és a ketchupból keverjünk öntetet, tetszés szerint ... tovább

Rakott kel

A megtisztított kelt leveleire szedjük és forró, sós vízben két percig főzzük. Félretesszük lecsepegni. A rizst kétszeres térfogatának megfelelő sós vízben megfőzzük. 3 evőkanál olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Kapros csirkezúzaleves

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább

Túrógaluska levesbe

A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát és a sót. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy kiskanál segítségével galuskákat formálunk és forrásban ... tovább
cimkék

Bazsalikomos csirkeszárny mustárral és hagymával bolondítva

A csirkeszárnyakat három részre vágjuk, a végeket a mélyhűtőbe tesszük, máskorra. A hagymát, a fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk, majd beleforgatjuk a csirkeszárnydarabokat. Fél óra ... tovább

Hamburgerhús

A vörös- és fokhagymát lereszeljük, a marhahúst finomra daráljuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a tejszínnel és a tojássárgájával, sóval, borssal fűszerezve összedolgozzuk. Fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Nyolc ... tovább
cimkék

Hamburgerszósz

A hozzávalókat a botmixer poharába tesszük és simára turmixoljuk. Felhasználás előtt, fél órát pihentessük a hűtőben. ... tovább
cimkék