Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hamburgerhús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vörös- és fokhagymát lereszeljük, a marhahúst finomra daráljuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a tejszínnel és a tojássárgájával, sóval, borssal fűszerezve összedolgozzuk. Fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Nyolc pogácsává formázzuk és megsütjük. Ha van faszenes grillünk, azon süssük. Ha nincs rá módunk, hevítsük fel az olajat, majd dobjuk bele a vajat és ha felmelegedett a pogácsákat, oldalanként 5 perc alatt, süssük pirosra. Lecsepegtetve használjuk fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)