Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrógaluska levesbe

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesbetétek 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
12.5 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát és a sót. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy kiskanál segítségével galuskákat formálunk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)