| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 40 dkg borjúcomb | 110 | 19.5 | 4.5 | 0.3 | 0 | 86 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 liter tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 8 db karalábé | 38 | 2.1 | 0.2 | 6.9 | 1.4 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarva, a darált borjúcombbal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összedolgozzuk. A megtisztított karalábékat kivájjuk és a húsmasszát beletöltjük. A karalábédarabokat a felhevített vajon megpároljuk, majd a töltött karalábékat is az edénybe rakosgatjuk, a tejjel felöntjük és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A karalábét kivesszük és az edény tartalmát botmixerrel áttörjük. Szószként tálaljuk a töltelékekhez.