Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött karalábé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Húsfélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
40 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
8 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarva, a darált borjúcombbal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összedolgozzuk. A megtisztított karalábékat kivájjuk és a húsmasszát beletöltjük. A karalábédarabokat a felhevített vajon megpároljuk, majd a töltött karalábékat is az edénybe rakosgatjuk, a tejjel felöntjük és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A karalábét kivesszük és az edény tartalmát botmixerrel áttörjük. Szószként tálaljuk a töltelékekhez.
Hidegen adhatjuk előételnek is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)