Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kaviáros blincsiki

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Böjt, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Blincsiki avagy blini alaptészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
20 dkg hajdinaliszt 336 9 1.7 71 4 ?
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kaviáros blincsiki
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint lilahagyma ? ? ? ? ? ?
igény szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
igény szerint kaviár 268 26 16 4.6 0 300
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Blincsiki avagy blini alaptészta
A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, a maradék langyos vajat, a sót és langyos helyen egy órát kelesztjük. Ekkor beleforgatjuk a külön-külön kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét. A masszát palacsintasütőben, a tisztított vajon, megsütjük. A szokásosnál kisebb, de vastagabb palacsintákat süssünk. A sütés végéig vízgőz felett tartsuk melegen. Tölthetjük édes és sós töltelékkel is.

Kaviáros blincsiki
Kenjünk a blincsikik közepére tejfölt és tegyünk rá kanálka kaviárt. Tálaláskor, mindenki felgöngyöli és így fogyasztja. Tálalhatjuk úgy is, hogy az asztalnál ki-ki maga keni meg a tésztáját, a külön tálalt tejföllel és kaviárral.
Adhatunk mellé finomra metélt lilahagymát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)