Kaviáros blincsiki (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Böjt, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Blincsiki avagy blini alaptészta
Kaviáros blincsiki
![]() Blincsiki avagy blini alaptészta A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, a maradék langyos vajat, a sót és langyos helyen egy órát kelesztjük. Ekkor beleforgatjuk a külön-külön kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét. A masszát palacsintasütőben, a tisztított vajon, megsütjük. A szokásosnál kisebb, de vastagabb palacsintákat süssünk. A sütés végéig vízgőz felett tartsuk melegen. Tölthetjük édes és sós töltelékkel is. Kaviáros blincsiki Kenjünk a blincsikik közepére tejfölt és tegyünk rá kanálka kaviárt. Tálaláskor, mindenki felgöngyöli és így fogyasztja. Tálalhatjuk úgy is, hogy az asztalnál ki-ki maga keni meg a tésztáját, a külön tálalt tejföllel és kaviárral. Adhatunk mellé finomra metélt lilahagymát. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||