A földarabolt nyulat dörzsöljük be a fűszerekkel. A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük. A fóliával kibélelt diszkosz aljába terítjük az olajjal és a lepergett fűszerekkel átkevert burgonyakarikákat. A fokhagymafelek ... tovább
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a ... tovább
A szárazon megpirított mogyorót ledaráljuk. A vajon a morzsát aranybarnára pirítjuk, majd egy tálban a darált mogyoróval elkeverjük. Az epret kicsumázzuk. Annyi szem szép epret, ahány gombócot akarunk, félreteszünk. A többit, egy ... tovább
A megtisztított répát vékony szeletekre, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olaj-vaj keverékre dobjuk a répát és a hagymát és kevergetve, kis lángon roppanósra pároljuk. Megfűszerezzük, beletesszük a mézet és a cukrot. ... tovább
A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét ... tovább
A karajcsontot feldaraboljuk és a felforrósított olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és azokat is megpirítjuk. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét. Amikor elvesztette az élénk színét felöntjük a borral ... tovább
A mazsolát a rummal leforrázzuk és hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és habosra keverjük a tejföllel, a mézzel és a vaníliakivonattal. Végül a mazsolát is hozzáadjuk. A barackok gömbölyű oldaláról egy szeletkét levágunk és ... tovább
A hátszínt ceruzányi csíkokra vagdaljuk. 1 evőkanál olaj, mustár és bors keverékével jól átkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd a felhevített olajban, kevergetve, hirtelen átsütjük, az olajat leöntve hozzáadjuk a tejfölt. ... tovább
Magozzuk ki a meggyet és hagyjuk lecsöpögni. Amíg csöpög a cukor felét és a fahéjat keverjük el és tegyük félre. A többi hozzávalót, az élesztő felfuttatása nélkül gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és tegyük tepsibe. Szórjuk rá ... tovább
A sertés ritkacsontot tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben, megforgatva fél órát sütjük. A csontot fazékba tesszük és a tepsibe vizet öntve, nagy lángon felforraljuk. Ha minden feloldódott, a csontra öntjük. ... tovább