Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros hátszín tejfölben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hátszínt ceruzányi csíkokra vagdaljuk. 1 evőkanál olaj, mustár és bors keverékével jól átkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd a felhevített olajban, kevergetve, hirtelen átsütjük, az olajat leöntve hozzáadjuk a tejfölt. Csak addig hagyjuk a lángon, amíg a tejföl is átmelegszik.
Galuskával vagy burgonyakrokettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)