A lisztet a kakaóporral és a sóval összeszitáljuk, majd a hideg vajjal elmorzsoljuk, a cukrot, a tojást hozzágyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, kevés hideg vizet adhatunk hozzá. Fóliába tekerve, pihentessük, egy órát hűtőben. ... tovább
8 deci vizet forraljunk fel a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd főzzük kis lángon tíz percig. Szűrjük le és a lébe daraboljuk bele a meghámozott, kimagozott dinnyét. Keverjük bele a mézet és a citrom ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább
A megtisztított paszternákot, egészben, sós vízben, majdnem puhára főzzük. Félujjnyi darabokra vágjuk és kihűlés után a hozzávalókból kevert palacsintatésztaszerű masszába mártjuk, kissé lecsorgatva, megforgatjuk a ... tovább
A megtisztított, darabokra vágott pasztinákot, annyi zöldségalaplében, amennyi ellepi puhára főzzük. lecsöpögtetve, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve, a vajjal elkeverve pürévé törjük.
Burgonyapüré helyett bármihez ... tovább
Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk.
Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője. ... tovább
A marhahúst vékony szeletekre, majd ceruzányi csíkokra vágjuk. Elkeverjük a vermuttal, a szójaszósszal és a felkarikázott fokhagymával. Félórára hidegre tesszük. Közben a hagymát, a csípős, hegyes zöldpaprikát rombusz alakú ... tovább
A bacon felével kibéleljük a diszkosz alját, elterítjük rajta a felkarikázott hagyma, paprika és paradicsom felét. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük a fűszerekkel. A vékonyra szelt és gyengéden kivert hús következik. Rászórjuk az ... tovább
Az alufóliával kibélelt diszkoszba vékonyra vágott füstölt szalonnát terítünk. Egy rétegben tésztát rakunk rá és megszórjuk, a kockára vágott hagyma, paprika paradicsom keverékével. Folytassuk a rétegzést, amíg a ... tovább
A lehártyázott sertéshúst vastag szeletekre vágjuk, a megtisztított burgonyát és hagymát kockára. Az olajat és a mustárt elkeverjük borssal és sóval. Összeforgatjuk a hússal, a burgonyával és hagymával. A baconnal kibélelt ... tovább