Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pasztinákpüré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
60 dkg pasztinák 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, darabokra vágott pasztinákot, annyi zöldségalaplében, amennyi ellepi puhára főzzük. lecsöpögtetve, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve, a vajjal elkeverve pürévé törjük.
Burgonyapüré helyett bármihez adhatjuk, de szárazabb sült vagy grillezett húsok mellé illik.
Kissé édeskés, hazánkban különlegesnek számító köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)