Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott paszternák

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel mellé, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Bálint nap, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Édes, Zöldség, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg paszternák ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított paszternákot, egészben, sós vízben, majdnem puhára főzzük. Félujjnyi darabokra vágjuk és kihűlés után a hozzávalókból kevert palacsintatésztaszerű masszába mártjuk, kissé lecsorgatva, megforgatjuk a zsemlemorzsában és középforró olajban aranysárgára sütjük.
Fokhagymás majonézzel önállóan, zöldborsófőzelékhez feltétként vagy sült csirkemell köreteként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)