Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgadinnye leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Alkoholos, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
8 db mentalevél 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 kg sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
8 deci vizet forraljunk fel a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd főzzük kis lángon tíz percig. Szűrjük le és a lébe daraboljuk bele a meghámozott, kimagozott dinnyét. Keverjük bele a mézet és a citrom kicsavart levét. Főzzük puhára, majd hozzákeverve a bort, zúzzuk össze botmixerrel.
Hűtsük be, tejszínhabrózsákkal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)