Sárgadinnye leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Alkoholos, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
8 deci vizet forraljunk fel a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd főzzük kis lángon tíz percig. Szűrjük le és a lébe daraboljuk bele a meghámozott, kimagozott dinnyét. Keverjük bele a mézet és a citrom kicsavart levét. Főzzük puhára, majd hozzákeverve a bort, zúzzuk össze botmixerrel. Hűtsük be, tejszínhabrózsákkal és mentalevéllel díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||