Sárgadinnye leves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Alkoholos, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
8 db mentalevél 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 kg sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
8 deci vizet forraljunk fel a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, majd főzzük kis lángon tíz percig. Szűrjük le és a lébe daraboljuk bele a meghámozott, kimagozott dinnyét. Keverjük bele a mézet és a citrom kicsavart levét. Főzzük puhára, majd hozzákeverve a bort, zúzzuk össze botmixerrel.
Hűtsük be, tejszínhabrózsákkal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.