Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vaníliás almaleves hidegen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
60 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borban a fahéjat, a szegfűszeget és a lereszelt citromhéjat, valamint, a kicsavart levét felfőzzük. 10 percig forraljuk, majd leszűrjük. Az almát belereszeljük és összeforraljuk. Közben csipetnyi sóval ízesítjük. Végül a joghurttal és a vanília kivonattal felöntjük. Ízlés szerint édesítve, behűtve tálaljuk. Citromfűlevélkékkel díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)