Vörösboros meggyleves
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
| 3 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 db
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 1 üveg
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| 60 dkg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Forraljunk fel 2 deci vizet és dobjuk bele a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget. Közben magozzuk ki a meggyet és tegyük fazékba, a kicsepegett levével együtt. Öntsük rá a bort, a mézet és ha a víz a felére beforrt, szűrjük rá. Forraljuk fel és két perc forralás után keverjük bele, a tejszínnel simára kevert keményítőt. Ha újraforrt, kapcsoljuk ki a lángot és hagyjuk kihűlni a levest.
Jégbehűtve tálaljuk.
Viszonylag sok alkohol marad benne, így gyerekeknek ne adjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)