Vörösboros meggyleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Alkoholos, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Forraljunk fel 2 deci vizet és dobjuk bele a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget. Közben magozzuk ki a meggyet és tegyük fazékba, a kicsepegett levével együtt. Öntsük rá a bort, a mézet és ha a víz a felére beforrt, szűrjük rá. Forraljuk fel és két perc forralás után keverjük bele, a tejszínnel simára kevert keményítőt. Ha újraforrt, kapcsoljuk ki a lángot és hagyjuk kihűlni a levest. Jégbehűtve tálaljuk. Viszonylag sok alkohol marad benne, így gyerekeknek ne adjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||