Körte leves
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| 80 dkg
körte |
53 |
0.4 |
0.3 |
12 |
2.8 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szegfűszeget és a fahéjat a vörösborba dobjuk és felfőzzük, ha a felére beforrt egy liter vízhez szűrjük. a meghámozott, kicsumázott és feldarabolt körtéket a vízbe tesszük és roppanósan puhára főzzük. Közben, a csipet sóval és mézzel ízesítjük. Végül a leves levéből egy merőkanálnyit elkeverünk a tejszínnel és a liszttel, majd a levesbe visszaöntve kiforraljuk.
Hidegen kínáljuk, tejszínhabrózsával és citromfűlevélkével díszítve.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)