| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint fagylalt | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csomag tejszín ízü pudingpor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1/2 dl fehér rum | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db vaníliarúd | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 6 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| igény szerint gyümölcs | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Egy deci tejben elkeverjük a pudingport. A többi tejet, a tejszínt és a cukrot, a csipet sóval és a kettévágott vaníliarúddal felforraljuk. A vaníliát kidobjuk és a tejes pudingport beleöntjük, majd kevergetve felforraljuk. Hagyjuk hűlni és ha már csak langyos, keverjük bele a rumot. Végül hűtsük be.