Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 24 találat

Mediterrán tonhalfilé

A tonhalfiléket megmossuk és szárazra töröljük. A szeleteket több helyen, ferdén, hosszan keskeny pengéjű késsel felszúrjuk, kétujjnyi távolságra egymástól. A fokhagymagerezdeket félbe vágjuk és bazsalikomlevélbe tekerjük, a ... tovább

Görög halsaláta

Az olívaolajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és ha az illata felszáll beleöntjük a paradicsomkonzervet, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a fél-fél csokor petrezselymet és ... tovább

Görög töltött paprika

A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább

Görög lencseleves (Soupa fakés)

A lencsét két órára beáztatom. A paradicsomot forró vízbe mártom és a héját lehúzom, majd felaprítom, a hagymát apróra vágom. A lencsét leszűröm és egy fazékban hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a ... tovább

Gomba spenóttal és fetával sütve

Az apróra vágott gombát egy evőkanál vajon süsük barnára. A kiolvasztott spenótot, szitában, csepegtessük le. A maradék vajat hevítsük fel és pezsgessük meg benne a lisztet, kevergetve öntsük bele a meleg tejet. Kissé sűrítsük ... tovább

Vegyes húskockák tasakban

Vágjuk a húsokat ujjbegynyi kockára, reszeljük le a zellert és a répát, a hagymákat metéljük finomra. Az összes hozzávalót keverjük el egy mély tálban és lefedve hagyjuk, egy éjszakán át pihenni, a hűtőben. Másnap, ... tovább

Rizses spenót

A gondosan megtisztított spenótot és a zöld szárával együtt felkarikázott újhagymát átforgatjuk a forró olajon, majd hozzáadjuk a rizst és a finomra vagdalt kaprot. Felöntjük pohárnyi vízzel, sóval és citromlével ízesítve 25 ... tovább

Görög paradicsomos burgonya

A felhevített olajban pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a villával összetört paradicsomokat és a vékony karikára vágott burgonyát. Ízesítsük sóval, borssal. Kevergetve pároljuk a burgonya ... tovább

Spenótos, fetás rántotta

Olvasszuk ki a spenótot és csavarjuk ki a levét. A vajat melegítsük fel nehéz, vas serpenyőben, majd öntsük bele a kevés sóval felvert tojást (a feta is sós!). Süssük addig, a szélét emelgetve, amíg összeáll. Szórjuk rá a ... tovább

Görög pacalleves

A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy órányi főzés után adjuk hozzá a gézbe tekert, félbevágott fokhagymafejet és sózzuk meg. 2-3 óra ... tovább