Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos, fetás rántotta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
25 dkg mirelit spenót 47 0.8 0 10.2 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Olvasszuk ki a spenótot és csavarjuk ki a levét. A vajat melegítsük fel nehéz, vas serpenyőben, majd öntsük bele a kevés sóval felvert tojást (a feta is sós!). Süssük addig, a szélét emelgetve, amíg összeáll. Szórjuk rá a spenótot, az elmorzsolt fetát és a vékony karikára vágott paradicsomot. Hintsük meg frissen őrölt borssal. Tegyünk rá fedőt és hagyjuk a lángon, amíg a sajt megolvad és a tojás alja aranybarnára sül. Hajtsuk félbe és tálra csúsztatva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)