Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenótos omlett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 maréknyi bébispenót 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vaj olaj keveréken a csíkokra vágott parajt és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk. A tojásokat a sóval, borssal ízesítjük és a tejfölt belekeverve felverjük. A spenótra öntjük és összekeverjük. Ha kissé megszilárdult a széleit emelgetve a híg részt aláfolyatjuk. Amikor megszilárdult, a reszelt parmezán felét rászórjuk és félbe hajtjuk. Két perc sütés után tálra csúsztatjuk és a maradék parmezánnal meghintve tálaljuk.
Paradicsomot és pirított barnakenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)