Tavaszi omlett
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
20 dkg
spárga |
16 |
2 |
0.1 |
1.8 |
1.5 |
0 |
20 dkg
cukorborsó |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
15 dkg
mascarpone |
450 |
7 |
45 |
2 |
0 |
100 |
4 evőkanál
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cukorborsó két végét vágjuk le és a szálkáját húzzuk le. Vétek lenne kifejteni. A zöldspárgát hajlítsuk meg, így eltörik, a fejrészét használjuk fel, a többit tegyük el pl. krémlevesnek. Forraljunk vizet, ízesítsük cukorral, sóval és citromlével. A spárgát és a zöldborsót főzzük 5-6 percig, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojások sárgáját keverjük el a tejszínnel, kevés sóval és borssal. Végül forgassuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét. A felhevített olajon süssük meg, de ne kevergessük, csak rázogassuk. Ha nincs elég nagy serpenyőnk süssük több részletben. A reszelt sajt felét keverjük el a mascarponéval, majd simítsuk az omlettekre. Szórjuk rá az ujjnyira darabolt spárgát és borsót, hintsük meg petrezselyemmel és hajtsuk félbe. A maradék sajt a tetejére kerül. Csepegtessük rá a sütőzsiradékot és tűzálló tálban, grill alatt süssük 3 percig.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)