Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi omlett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
20 dkg cukorborsó 0 ? ? ? ? ?
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
15 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
4 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukorborsó két végét vágjuk le és a szálkáját húzzuk le. Vétek lenne kifejteni. A zöldspárgát hajlítsuk meg, így eltörik, a fejrészét használjuk fel, a többit tegyük el pl. krémlevesnek. Forraljunk vizet, ízesítsük cukorral, sóval és citromlével. A spárgát és a zöldborsót főzzük 5-6 percig, majd lecsepegtetve félretesszük. A tojások sárgáját keverjük el a tejszínnel, kevés sóval és borssal. Végül forgassuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét. A felhevített olajon süssük meg, de ne kevergessük, csak rázogassuk. Ha nincs elég nagy serpenyőnk süssük több részletben. A reszelt sajt felét keverjük el a mascarponéval, majd simítsuk az omlettekre. Szórjuk rá az ujjnyira darabolt spárgát és borsót, hintsük meg petrezselyemmel és hajtsuk félbe. A maradék sajt a tetejére kerül. Csepegtessük rá a sütőzsiradékot és tűzálló tálban, grill alatt süssük 3 percig.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)