Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görög halsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Karácsony, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Hideg, Zöldség, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
1/2 dl ouzó 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olívaolajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és ha az illata felszáll beleöntjük a paradicsomkonzervet, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a fél-fél csokor petrezselymet és bazsalikomot, a babérlevelet, az oregánót, fűszerezzük sóval, borssal, cukorral, némi citromlével, végül beleöntjük a bort és kislángon kissé beforraljuk a levét. A mártásba belekeverjük az ouzót és belefektetjük a halakat. Kislángon, mintegy 20 perc alatt puhára pároljuk. Tálra tesszük a halszeleteket és hűlni hagyjuk, ha a mártás nem elég sűrű beforraljuk, majd ezt is kihűtjük. A haldarabokat két villa segítségével falatkákra szaggatjuk, a hideg mártásba keverjük a félbevágott olívákat, a felnegyedelt és felszeletelt uborkát, majd kíméletesen beleforgatjuk a halat. Jól behűtve tálaljuk, citromszeletekkel és a maradék petrezselyem és bazsalikomlevelekkel díszítve.
Pitát vagy pirítóst kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)