Görög halsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Karácsony, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Hideg, Zöldség, Halak Hozzávalók 4 személyre:
Az olívaolajat felhevítjük és megpároljuk benne a hagymát. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és ha az illata felszáll beleöntjük a paradicsomkonzervet, a vékony szeletekre vágott paradicsomot, a fél-fél csokor petrezselymet és bazsalikomot, a babérlevelet, az oregánót, fűszerezzük sóval, borssal, cukorral, némi citromlével, végül beleöntjük a bort és kislángon kissé beforraljuk a levét. A mártásba belekeverjük az ouzót és belefektetjük a halakat. Kislángon, mintegy 20 perc alatt puhára pároljuk. Tálra tesszük a halszeleteket és hűlni hagyjuk, ha a mártás nem elég sűrű beforraljuk, majd ezt is kihűtjük. A haldarabokat két villa segítségével falatkákra szaggatjuk, a hideg mártásba keverjük a félbevágott olívákat, a felnegyedelt és felszeletelt uborkát, majd kíméletesen beleforgatjuk a halat. Jól behűtve tálaljuk, citromszeletekkel és a maradék petrezselyem és bazsalikomlevelekkel díszítve. Pitát vagy pirítóst kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||