Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görög lencseleves (Soupa fakés)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
0.5 kg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 db vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lencsét két órára beáztatom. A paradicsomot forró vízbe mártom és a héját lehúzom, majd felaprítom, a hagymát apróra vágom. A lencsét leszűröm és egy fazékban hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, hozzáadom a paradicsomot, a hagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a rozmaringot és két kanálnyi olívaolajat. Sózom, borsozom és készre főzöm. Tálaláskor ecettel ízesítem, asztalra adhatjuk langyosan is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)