Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1651 találat

Káposztás pogácsa

A káposztát lereszeljük és besózva fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A cukorból kiskanálnyit a tejbe szórunk, a többit a felhevített olajban megbarnítjuk és a káposztát hozzákeverve szép aranylóra sütjük. ... tovább

Tejespite

Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén ... tovább

Bukta

A cukorral ízesített langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, ha felfutott, hozzáadjuk a tojássárgájával elkevert, langyos vajat, a lisztet és a sót. Jól kidolgozzuk, majd egy óra alatt, meleg helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán ... tovább

Carnitas sertésből

A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és ... tovább

Csirkés burrito

A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, ... tovább

Vargányás rizottó

A vaj-olaj keveréket hevítsük fel, keverjük hozzá a feldarabolt gombát és fokhagymát. Ha a gomba kicsit összeesett, adjuk hozzá a rizst és kicsit hagyjuk pirulni, közben folyamatosan kevergessük. Öntsük bele a bort és hagyjuk ... tovább

Koktélrákos rizottó

A koktélrákot, felengedve, lecsöpögtetjük. A bort és a halalaplevet felmelegítjük. Az olajban, pár perc alatt, üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Beleszórjuk a rizst és a kis darabokra szelt fokhagymát és ha a rizs is ... tovább

Nyári zöldbabsaláta

A citrom levét kicsavarjuk és összekeverjük a mustárral, hozzáadunk háromszor annyi olívaolajat, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítve jól elkeverjük és behűtjük. Vizet forralunk, melybe beledobjuk a babért, a ... tovább

Andalúz kagylósaláta

A kagylót megfőzzük a borral, sóval, borssal és a felvagdalt répával ízesített vízben. A húsát kiszedjük és lecsöpögtetjük. A kétszínű paprikát, a felvagdalt olívabogyót, a zúzott fokhagymát, az olajat és az ecete,t a ... tovább

Rizsfelfújt málnával

A rizsre öntünk térfogatának megfelelő mennyiségű vizet, egy csipet sót és felforraljuk, ha a felszínén már nem látszik folyadék ráöntjük a tejet és újraforrás után szorosan lefedve, a lángot lekapcsoljuk. Negyed óra alatt ... tovább