Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Carnitas sertésből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

Mexikói carnitas
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
3 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1.5 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2.5 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tortilla
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mexikói carnitas
A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és két villával darabokra szedjük. Tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A megpirult húst apró kockára vagdaljuk és forró tortilla lapokra halmozzuk. A megmaradt hagymát és a petrezselyemzöldet apróra metéljük és elkeverve 1 lime levével a húsra kanalazzuk. Lime gerezdekkel és avokadószeletekkel tálaljuk.

Tortilla
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat formázunk és késfok vastagságúra nyújtjuk. Vastag falú serpenyőben, takarékon mindkét oldalát megsütjük. Ha a tészta idő előtt felhólyagzik nyomjuk le lapátkanállal. Tálalásig tartsuk melegen.
Sült húsokkal, zöldségekkel tölthető, de mártogatókhoz is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)