Carnitas sertésből (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Mexikói carnitas
Tortilla
Mexikói carnitas A hús fazékba tesszük, rászórjuk a fűszereket, a fokhagymát és egy fej darabolt hagymát, felöntjük a csirkealaplével és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takarékon, finoman gyöngyözve 3 órát főzzük. A húst kivesszük és két villával darabokra szedjük. Tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. A megpirult húst apró kockára vagdaljuk és forró tortilla lapokra halmozzuk. A megmaradt hagymát és a petrezselyemzöldet apróra metéljük és elkeverve 1 lime levével a húsra kanalazzuk. Lime gerezdekkel és avokadószeletekkel tálaljuk. Tortilla A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A közepébe öntjük az olajat és villával eldolgozzuk. Ráöntünk egy deci forró vizet és elkeverjük, majd összegyúrjuk. Letakarva negyed órát pihentetjük. Tojásnyi gombócokat formázunk és késfok vastagságúra nyújtjuk. Vastag falú serpenyőben, takarékon mindkét oldalát megsütjük. Ha a tészta idő előtt felhólyagzik nyomjuk le lapátkanállal. Tálalásig tartsuk melegen. Sült húsokkal, zöldségekkel tölthető, de mártogatókhoz is kitűnő. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||