Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vargányás rizottó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
30 dkg carnaroli (rizottórizs) 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vaj-olaj keveréket hevítsük fel, keverjük hozzá a feldarabolt gombát és fokhagymát. Ha a gomba kicsit összeesett, adjuk hozzá a rizst és kicsit hagyjuk pirulni, közben folyamatosan kevergessük. Öntsük bele a bort és hagyjuk elfőni, a kevergetésről ne feledkezzünk el. Majd merőkanalanként hozzáadva az alaplét kb. 20 perc alatt, kevergetve főzzük készre. Közben sózzuk, borsozzuk. A végén keverjük bele a reszelt parmezán felét és ha elolvadt azonnal adjuk asztalra. A többi sajtot mindenki magának szórja rá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)