A felhevített olajon morzsásra sütjük a darált marhahúst, közben belekeverjük a kockára vágott sonkát és a gombát. A vége felé hozzákeverjük a fűszereket is. Hűlni hagyjuk. A formába terített tésztára rakosgatjuk a ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az ... tovább
2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsom felét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összeforraljuk és kis lángon negyed órát főzzük. A kivert, szélein bevágott ... tovább
Az olaj felében megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott májat és a finomra vágott fűszereket. Ha zsírjára sült félre tesszük. Belekeverjük a sajtot, majd a gyengéden kivert ... tovább
A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A Felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, végül hozzátesszük a gombát és zsírjára sütjük. Ezt is ... tovább
Az aprószemű burgonyát sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A halat 10 dekás szeletekre vágjuk és sóval, borssal meghintve, citromlével megcsepegtetve 20 percig pihentetjük. Szárazra törölve, a vaj felében ... tovább
Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Az aludttejet és tojást hozzáadva könnyű tésztává dagasztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a tetejét vizes kézzel átsimítjuk, majd lenmaggal meghintjük. 200 fokra ... tovább
A fűszereket finomra őröljük, majd a fehérbor kivételével összekeverjük a pác hozzávalóit. a sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz is sós. A pácot masszírozzuk a csirkecombokba és tegyük félre két órára. A tepsibe ... tovább
Két evőkanál olajon süssük el a szardellafiléket, majd dobjuk rá a darált húst, kevergetve süssük fehéredésig. Közben adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét és a kakukkfüvet. Sóról nem írok, mert a szardella ... tovább
A sertéshúst négy vastag szeletre vágjuk, majd zsebet szúrunk bele. A nyílást ujjainkkal tágítsuk ki, hogy jól tölthető legyen. Az uborkát és a hagymát vágjuk finomra, majd keverjük el a mustárral. Közben sóval, borssal ... tovább