Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Firenzei lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
50 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
1 csomag félkész leveles tészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az előfőzött garnélát. A levelestésztával kibélelünk egy kerek lepényformát, rásimítjuk a parajos masszát, majd meghintjük a kockára vágott mozzarellával. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
Előételnek, borkorcsolyának vagy uzsonnának kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)