Firenzei lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Hidegvérűek, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Addig pároljuk, amíg össze nem esik és a leve nagy részét el nem fövi. Közben sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük és belekeverjük az előfőzött garnélát. A levelestésztával kibélelünk egy kerek lepényformát, rásimítjuk a parajos masszát, majd meghintjük a kockára vágott mozzarellával. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Előételnek, borkorcsolyának vagy uzsonnának kitűnő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||