Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ragacsos csirkecomb pikáns olívabogyós öntettel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Ragacsos csirkecomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Citromos-olívás-csípős öntet
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ragacsos csirkecomb
A fűszereket finomra őröljük, majd a fehérbor kivételével összekeverjük a pác hozzávalóit. a sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz is sós. A pácot masszírozzuk a csirkecombokba és tegyük félre két órára. A tepsibe öntsük bele a bort, majd helyezzük bele a combokat. öntsük a tetejükre a lecsöpögött pácot. fedjük le szorosan a tepsit alufóliával. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, majd tíz perc múlva mérsékeljük a hőt 140 fokra. Süssük a húst két órát. Vegyük le a fóliát, majd emeljük a hőt ismét 220 fokra és pirítsuk a combokat aranybarnára.
Az öntetet kanalazzuk a combokra.
Friss bagettel, kenyérrel, rengeteg salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.
Együk kézzel, tépjük, mint állat, hagy ragadjon a kezünk és szánk.

Citromos-olívás-csípős öntet
A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. Ekkor belekeverjük a finomra vágott chilit, olívát és citromhéjat. Egy perc múlva kész a mártás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)