Ragacsos csirkecomb pikáns olívabogyós öntettel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Ragacsos csirkecomb
Citromos-olívás-csípős öntet
Ragacsos csirkecomb A fűszereket finomra őröljük, majd a fehérbor kivételével összekeverjük a pác hozzávalóit. a sóval bánjunk csínján, mert a szójaszósz is sós. A pácot masszírozzuk a csirkecombokba és tegyük félre két órára. A tepsibe öntsük bele a bort, majd helyezzük bele a combokat. öntsük a tetejükre a lecsöpögött pácot. fedjük le szorosan a tepsit alufóliával. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, majd tíz perc múlva mérsékeljük a hőt 140 fokra. Süssük a húst két órát. Vegyük le a fóliát, majd emeljük a hőt ismét 220 fokra és pirítsuk a combokat aranybarnára. Az öntetet kanalazzuk a combokra. Friss bagettel, kenyérrel, rengeteg salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk. Együk kézzel, tépjük, mint állat, hagy ragadjon a kezünk és szánk. Citromos-olívás-csípős öntet A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. Ekkor belekeverjük a finomra vágott chilit, olívát és citromhéjat. Egy perc múlva kész a mártás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||