A húst szépen megformázzuk, majd a felhevített olajon körbesütjük. Kivesszük a zsiradékból és meghintjük sóval és borssal. A zsiradékon átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, rátesszük az elősütött húst, mellédobjuk a ... tovább
A nagy fej céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük, a burgonyát megfőzzük. Amikor kihűlt, leturmixoljuk a céklát, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és az áttört burgonyát. Alaposan ... tovább
A kemény, sérülésmentes almákat meghámozzuk és felnegyedeljük, majd a magházukat eltávolítjuk. Az almadarabokat a citrom kicsavart levével elkevert vízbe tegyük, hogy ne barnuljanak meg. Öt liter vizet a cukorral, a fűszerekkel és ... tovább
A kemény, sérülésmentes körtéket meghámozzuk és felnegyedeljük, majd a magházukat eltávolítjuk. A körte darabokat a citrom kicsavart levével elkevert vízbe tegyük, hogy ne barnuljanak meg. Öt liter vizet a cukorral, a fűszerekkel ... tovább
Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük. A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük és kevés olajon és vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb ... tovább
A burgonyát, héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és összetörjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját és sóval, borssal ízesítve, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. ... tovább
Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ... tovább
Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és a villával összetört banánokat és krémmé dolgozzuk. Szitáljuk össze a liszttel, a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fűszerekkel. Olvasszuk fel ... tovább
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, és a vajjal.
Hozzá keverjük a mákot, a citrom reszelt héját, a csipetnyi sót, majd lazán bele keverjük, a habbá vert, tojás fehérjét.
A sütőpapírral ... tovább
A nyulat feldaraboljuk és a zsíron pirosra sütjük. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a lisztet, majd addig sütjük, amíg a liszt nyers színe eltűnik. Ekkor hozzáadjuk a babért, a fokhagymát, a sót, a borsot és a ... tovább