Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel

A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat ... tovább

Kacsazsíros, héjában sült krumpli

Az apró szemű krumplit többször alaposan mossuk meg. A héját nem kell lekaparni, mert ha megsült, attól lesz finoman roppanós. Tegyük az újkrumplit egy kerámia tepsibe (ha nincs a sima is jó) locsoljuk meg a felolvasztott kacsa vagy ... tovább

Grillcsirkés zöldsaláta

A grillcsirkét kicsontozzuk és bőröstül apró kockára vágjuk. Természetesen használhatunk, egyéb csirkemaradékot is. A jégsalátát felkockázzuk, a retket és az uborkát apró csíkokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük és az ... tovább

Retekzöldje leves

A felhevített vajon pároljuk át, a finomra vágott lila hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott krumplit. Ha az is átsült, öntsük fel az alaplével és főzzük puhára, majd hozzáadva retek zöld levelét, még három percig ... tovább

Sült borsó

A felvert tojással elkevert lisztet, ízlés szerint sózva, borsozva elkeverjük, majd nokedliszaggatóval, forró olajba, tesszük. Aranybarnára sütve, levesbetétként kínáljuk. ... tovább

Citromos pácolt retek

A retket megtisztítva, vékony csíkokra vágjuk, majd a sóval meghintve és a citrom kicsavart levével meghintve hagyjuk állni fél órát. Önmagában salátaként, kevés olajjal elkeverve vagy levesbetétként fogyasztjuk. ... tovább

Galambbegyes saláta

A zöldfűszereket finomra vágjuk, majd az olajjal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, sóval és borssal ízesítve öntetté keverjük. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Vékonyan félkarikára szeljük. A retket ... tovább

Tejfölös-sajtos zöldborsó bacon burokban

A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt ... tovább

Bazsalikomos kagylósaláta

Az újhagymát vágjuk vékony karikára, a zöldjével együtt. A lilahagymát metéljük apróra. A koktélparadicsomot szeljük félbe vagy negyedbe. A kápiapaprikát kockázzuk apróra. A bazsalikomleveleket tépkedjük szét, majd mindent ... tovább

Túrós pite meggyel, csokiöntettel

A meggyet kimagozzuk és két evőkanál cukorral elkeverjük. úgy fél órát hagyjuk állni. A darát, a cukrot, a sütőport és a sót átszitáljuk, majd a tojással, a tejföllel és az áttört túróval összeforgatott masszához ... tovább