Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kacsazsíros, héjában sült krumpli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Zöldség, Csőben sült, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kevés konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál kacsazsír ? ? ? ? ? ?
1-2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1/2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró szemű krumplit többször alaposan mossuk meg. A héját nem kell lekaparni, mert ha megsült, attól lesz finoman roppanós. Tegyük az újkrumplit egy kerámia tepsibe (ha nincs a sima is jó) locsoljuk meg a felolvasztott kacsa vagy libazsírral, ízlés szerint sózzuk és süssük 180-200 fokon puhára. Aki szereti, tehet mellé, néhány fej hagymát, nagyon finom az is. Ha puha, forgassuk össze a felaprított petrezselyemzölddel.
Én nem rontom el semmi hússal!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)