| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 1 kevés konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 kg újburgonya | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 evőkanál kacsazsír | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1-2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1/2 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			Az apró szemű krumplit többször alaposan mossuk meg. A héját nem kell lekaparni, mert ha megsült, attól lesz finoman roppanós. Tegyük az újkrumplit egy kerámia tepsibe (ha nincs a sima is jó) locsoljuk meg a felolvasztott kacsa vagy libazsírral, ízlés szerint sózzuk és süssük 180-200 fokon puhára. Aki szereti, tehet mellé, néhány fej hagymát, nagyon finom az  is. Ha puha, forgassuk össze a felaprított petrezselyemzölddel.